09. apr - 2019 -

Comeback sejr til U19 Razorbacks over BGI Wolves i sæson åbner

Sæsonens første kamp for de to U19 hold fra Triangle Razorbacks og BGI Akademiet blev til en spændende duel fra start til slut.

Høje forventninger imod ukendt talent
U19 holdet fra Razorbacks har igennem vinteren haft talent tilgang af spillere som Wide Receiver #10 Nicolaj Hornskov og Center #51 Michael Frank, til holdets allerede talentfulde trup og på papir ser sig til at stå stærkt i vest divisionen af U19 rækken.

Holdet mødte BGI Wolves fra BGI Akademiet i deres første kamp i sæsonen, et hold som altid er spændende at følge takketvære deres dygtige trænere i Marco Rysgaard, Jonn Mathews og Jukka Rysgaard. Med en ny spillertrup hvert år er det altid uforudsigeligt hvilket slags hold BGI stiller op med fra sæson til sæson.

Første halvleg går til BGI
Kampen startede ud med høj aktion fra begge hold. Razorbacks startede ud med at modtage bolden og fik mulighed for at sætte sæsonen første point på tavlen. Efter et 6 spil drive og på 4&13 finder QB #1 Alexander Schwartz-Kristensen sin receiver WR #4 Victor Mazanti fri i endzone på et 25 yard touchdown kast. Lasse Sommerlund score efterfølgende sikkert på ekstrapointet og sætter scoren til 7-0 til Razorbacks. BGI svare dog hurtigt igen med et 4 spil drive som sluttes af med et 13 yard touchdown kast af QB #2 Oskar Gabriel til WR #14 Laurits Lomholt. WR #13 Christian Tranberg løber derefter bolden sikkert ind på 2-point conversion og gør stillingen til 8-7 til BGI. Pointtavlen tager sig herefter en mindre pause da de to hold skiftevis går frem og tilbage uden at komme i endzone. Første quarter rundes af med Razorbacks CB #6 Rasmus Vestberg, som intercepter en højkastede bold fra BGI QB #2 Oskar Gabriel.

Razorbacks angreb har svært ved at ramme takterne i anden quarter og er ikke i stand til at finde endzone. BGI’s angreb er i stand til at flytte bolden med en god balance af et kaste- og løbe spil, men har heller ikke nemt ved at finde endzone takket være Razorbacks forsvar, som fremtvinger en fumble af BGI ’s RB #28 Mads Rasmussen da Razorbacks’ DE #21 Aske Mikkelsen flyver igennem linjen og slår bolden af favnen på runningbacken som bliver samlet op af DT #51 Michael Frank. Razorbacks angreb er dog stadig ikke i stand til at gøre noget og må slutte drivet med et punt af P #10 Nicolaj Hornskov. På det efterfølgende drive finder BGI QB #2 Oskar Gabriel sin tight end TE #99 Benjamin Klausen på et 14 yard touchdown kast op igennem midten af Razorbacks forsvar. Gabriel tager efterfølgende tingene i egen hånd og løber bolden ind til endnu en 2-point conversion, som gør stilling 16-7 til hjemmeholdet og den endelige score på første halvleg.

Razorbacks ryster rusten af
BGI kommer ind med højt humør og spænding over resultatet fra første halvleg, men det unge Razorbacks hold bevare tålmodigheden og går fokuseret ind i anden halvleg. BGI modtager bolden først, men er ikke i stand til at flytte bolden på Razorbacks forsvar, som er ledet af holdkaptajn og safety FS #47 Lukas Bjerg. Bolden går tilbage til Razorbacks angreb, som heller ikke har held med at flytte bolden og må punte tilbage til BGI. På det efterfølgende drive fumbler BGI bolden på et misplaceret handoff og Razorbacks DE #21 Aske Mikkelsen er hurtigt over bolden og stiller Razorbacks angreb op med god field position indenfor BGI’s 20 yardlinje. Der skal ikke mange spil til før QB #1 Alexander Schwartz-Kristensen finder sin slot receiver RB #22 Rasmus Jørgensen fri i flatten til et 8 yard touchdown kast. Lasse Sommerlund sætter derefter bolden sikkert ind imellem stængerne og gør stillingen til 16-14 til BGI. Razorbacks er stadig bagud, men i takt med at spillerne vokser med opgaven foran dem, kan det mærkes at momentum er begyndt at svinge holdets vej. BGI’s angreb er igen ikke i stand til at stille noget op i mod Razorbacks forsvar, som ser ud til at have rystet rusten fra vinteren af sig. Bolden bliver puntet tilbage til Razorbacks og nu har holdets angreb også fundet takterne, som på det efterfølgende drive skal bruge et spil af RB #22 Rasmus Jørgensen, som på et kort kast fra QB #1 Alexander Schwartz-Kristensen viser sine playmaker evner og stryger forbi BGI’s forsvar til et 33 yard touchdown. Snappet af LS #4 Victor Mazanti på ekstrapointet ligger for højt og stilling en nu 20-16 til Razorbacks ved afslutningen af tredje quarter.

Razorbacks forsvar ser ud til at have fundet nøglen til BGI’s angreb og på BGI’s første drive i fjerde quarter intercepter Razorbacks FS #47 Lukas Bjerg BGI QB #2 Oskar Gabriel og giver bolden tilbage til Razorbacks angreb. RB #26 David Mac færdiggør et 6 spil drive med et 17 yard touchdown run til ydresiden, med efterfølgende ekstra point som går igennem af Lasse Sommerlund der bringer stillingen til 27-16 til Razorbacks. På det næste drive ser BGI’s angreb ud til at have fundet takterne igen og er i stand til at flytte bolden, men drivet bliver hurtigt stoppet af Razorbacks CB #18 Søren Skovgaard, som tackler BGI QB #2 Oskar Gabriel på et løb og fremtvinger en fumble, som bliver samlet op af Razorbacks holdkaptajn LB #7 Peter Buhl. BGI’s forsvar ligger sig dog ikke ned og på det næste drive fremtvinger BGI DL #54 Malthe Christensen en fumble på Razorbacks RB #13 Lucas Mortensen. BGI’s angreb formår dog ikke at flytte sig ned ad banen og ender med at give bolden tilbage til Razorbacks angreb på et fejlet 4&10. Razorbacks overtager bolden på BGI’s 32 yard linje og med et enkelt spil følger RB #26 David Mac sine blokere til et 32 yard touchdown run. Lasse Sommerlund rammer forbi på ekstra point og stillingen er nu 33-16 til Razorbacks. Med ikke meget tid tilbage på klokken giver BGI’s angreb alt det de har tilbage og bevæger bolden ned ad banen, men med få sekunder tilbage af kampen intercepter Razorbacks FS #47 Lukas Bjerg BGI QB #2 Oskar Gabriel for anden gang og giver bolden tilbage til Razorbacks som løber tiden ud.

Ord fra HC Mike Clausen:
“Hvis jeg gik med hat, havde jeg taget den af for BGI. De har et fantastisk program og de kom klar til at spille. Bagud 16-7 ved halvleg havde vi en del rust og nerver som skulle bankes af, men vi havde tiltro til vores spillere og jeg i mine trænere og vi fik vendt momentet i anden halvleg. Vi har arbejdet hårdt over vinteren for at blive klar til sæsonen, men den første kamp er altid spændende da man ikke er sikker på hvordan alting udarter sig. Jeg er utroligt stolt af spillerne og trænerne for den ro og selvtillid de udviste og var i stand til at komme tilbage og spille på det niveau vi forventer fra os selv i år.”

Fokus ligger fremad
Med årets første sejr i hus vender U19 Razorbacks deres fokus imod U19 landsholdet i Påsken. Flere af holdets spillere skal med til udtagelseslejeren, hvor de vil konkurrere med andre spillere landet over om en plads på den endelig landsholds roster.
Den næste kamp for U19 Razorbacks er d. 5 Maj i mod kombinations holdet af Esbjerg Hurricanes/Herning Hawks/AaB 89’ers som spilles i Herning.

Scoringer:

1. Quarter
7-0 WR #4 Victor Mazanti (PAT good)

8-7 WR #14 Laurits Lomholt (2-point good)

2. Quarter
16-7 TE #99 Benjamin Klausen (2-point good)

3. Quarter
16-14 RB #22 Rasmus Jørgensen (PAT good)

20-16 RB Rasmus Jørgensen (PAT no good)

4. Quarter
27-16 RB #26 David Mac (PAT good)

33-16 RB #26 David Mac (PAT no good)

Slutresultat: 33-16 Triangle Razorbacks