21. aug - 2019 -

Jagten på Development Bowl sparkes af!

For efterårs sæsonen er de danske U19 hold blevet inddelt i to puljer baseret på deres præstation fra forårs divisionerne. De 4 bedste hold, bestående af Søllerød Gold Diggers, Triangle Razorbacks, Copenhagen Towers og Svenske Limhamn Griffins, spiller i Danmarks Serie – Development Bowl slutspillet og de resterende 4 hold, bestående af Odense Badgers, Amager Demons, Frederikssund Oaks, og Kronborg Knights, spiller i Danmarks Serie – Placerings Bowl slutspillet. De to hold fra hver deres pulje som klare sig bedst i deres slutspil går videre til at spille i de to finaler d. 28 september.

Kommer grisene stormende eller står tårnene fast?
For de to U19 hold fra Triangle Razorbacks og Copenhagen Towers blev efterårs sæsonen og jagten for en plads i 2019 U19 Development Bowl, skudt i gang på mild og regnfuld søndag på Gentofte Sportspark. Der var budt op til et brag af en kamp da det to hold, hjemvendende fra sommerferien, skulle møde hinanden for første gang i flere sæsoner.

Begge hold bestående af dygtige atleter, kom ind i kampen med sommerfugle i maven og spænding over hvad den ikke så bekendte modstander havde at byde med. Towers startede med bolden og fik hurtigt gang i deres løbeangreb da 56 af deres 78 yards på holdets første drive kom på jorden anført af Towers RB #35 August Lillie. Towers QB #6 Mads Hagen tog sagen i egen hånd og løb selv bolden ind for kampens første touchdown. 2-point forsøget lykkes ikke. Stilling 6-0 Towers. På det efterfølgende drive ser det dog ikke ud til at U19 Razorbacks angreb har nogen rust kvaler efter sommerferien og efter fire hurtige spil finder Razorbacks QB #1 Alexander Schwartz hans wide receiver WR #4 Victor Mazanti dybt til et 33 yards touchdown kast. Det efterfølgende ekstra point lykkes ikke og stillingen er 6-6 Razorbacks.

Razorbacks forsvar ser ud til at have lavet de nødvendige justeringer og har fået styr på Towers løbeangreb, som nu har svært ved at flytte bolden, men QB #6 Mads Hagen skruer i stedet op for kasteangrebet og finder først sin receiver WR #40 dybt for et 34 yard kast og sætter derefter hurtigt yderligere 6 point på tavlen med et 13 yard touchdown kast til WR #40. 2-point forsøget lykkes endnu engang ikke og stillingen er 12-6 Towers. Nu ser det dog ud til at sommerrusten alligevel ikke er rystet helt af for Razorbacks angreb, som på det efterfølgende drive har svært ved at flytte bolden og må give bolden tilbage til Towers efter et fejlet 4th down forsøg. Razorbacks forsvar får dog hurtigt sat en stopper for Towers angreb som må gå 3 og ud og give bolden tilbage til Razorbacks, som formår at flytte bolden igen takket være RB #22 Rasmus Jørgensen, men drivet ender i en interception af Towers LB #3 Kasper Johansen.

Begge hold kæmper bravt frem og tilbage, men det er de to holds forsvar som nu har pulsen på kampen, da ingen af de to angreb er i stand til at stillet noget op indtil Razorbacks cornerback CB #18 Søren Skovgaard intercepter QB #6 Mads Hagen. Den interception virkede til at være den gnist som Razorbacks havde brug for inden halvleg for på det næste drive går QB #1 Alexander Schwartz 3 for 3 med tre forskellige receivere og slutter et hurtigt 50 yard drive af med et 21 yards touchdown kast til hans WR #4 Victor Mazanti. Heller ikke Razorbacks andet 2-point forsøg lykkes og stilling ved halvleg er 12-12 Razorbacks.

Razorbacks ryster rusten af (igen)
Første halvleg bød på masser af følelser ude på brystet, men det unge Razorbacks hold vidste at de havde stået i denne situation før i deres sæson åbner imod BGI Wolves og de så ud til at have fået styr på følelserne i halvlegen. Grisene fra Vejle starter med bolden i anden halvleg og det ser nu ud til at den sidste rust fra sommerferien og den lange køretur over Storebælt er blevet rystet af da Razorbacks angreb kommer ud med en god balance imellem løbe- og kasteangrebet takket være RB #13 Lucas Mortensen, som løber bolden med snigende fart igennem Towers forsvar inden QB #1 Alexander Schwartz slutter drivet af og finder WR #12 Lasse Sommerlund for et 19 yard touchdown kast. Ekstrapointet af K #2 Nicolaj Hornskov sidder lige imellem de skæve målstolper og stillingen er 19-12 Razorbacks.

Towers angreb prøver nu selv at følge med Razorbacks ved igen at skrue op for deres kaste angreb, men en blanding af usikre og tabte bolde sammen med et par fejl, stiller angrebet i en 4 og 26 situation og holdet må se sig nødsaget til at punte bolden til Razorbacks. Towers forsvar har dog ikke tænkt sig at bukke over for Razorbacks angreb og pludselig stormer Towers LB #79 Nikolaj Pedersen frem og sacker QB #1 Alexander Schwartz, hvorefter quarterbacken mister grebet på bolden og kaster endnu en interception som gribes af Towers FS #10 Magnus Norddahl. Den leg kan Razorbacks CB #6 Rasmus Vestberg dog også være med til og efter to spil intercepter han selv Towers QB #6 Mads Hagen for quarterbackens anden interception og sætter Razorbacks angreb op med god baneposition på Towers 21 yard linje.

Det er starten af 4 quarter og Razorbacks angreb takker deres forsvar for den gode baneposition og efter kun to spil kaster QB #1 Alexander Schwartz en flot bold til hjørnet af endzonen, hvor hans receiver WR #2 Nicolaj Hornskov kommer ned med den og bringer stillingen til 25-12 Razorbacks. På det efterfølgende ekstrapoint får Towers stoppet sparket, men TE #36 Mads Sjodin formår at bryde igennem forsvaret og QB #1 Alexander Schwartz finder ham til et gennemført 2-point forsøg. Stilling 27-12 Razorbacks. Towers holdet er efterhånden godt forslået i takt med at kampen render imod ende, men kampgejsten er ikke faldet og angrebet indstiller sig på at det er deres kasteangreb der skal bringe dem tilbage i kampen. Den ballon får Razorbacks forsvar dog hurtigt slået luften ud af da DE #21 Aske Mikkelsen og LB #17 Anders Borgwarth hver tager tur på at sacke Towers quaterback og bakker dem op i mod deres egen endzone.

Kampen er ved at løbe hen og Razorbacks angreb vælger at læne sig på deres løbeangreb for at bringe bolden frem og få brugt den sidste tid op. Holdet når ned på Towers 11 yard linje og da QB #1 Alexander Schwartz ser et linebacker blitz kommer han hurtigt af med bolden og finder for tredje gang han receiver WR #4 Victor Mazanti for et touchdown. Det efterfølgende ekstrapoint af K #2 Nicolaj Hornskov sidder lige til venstre for målstolperne og går forbi. Stilling 33-12 Razorbacks. Hjemmeholdets sidste drive formår igen ikke at gå nogle steder og kommer til et brat stop da CB #6 Rasmus Vestberg flyver ind fra ydersiden og tager Towers QB ned for endnu et sack. Herefter løber Razorbacks angreb bare tiden ud og kan se sig som vinderen af deres første kamp i jagten på en plads i Development Bowl og U19 mesterskabet. Stilling 33-12 Razorbacks.

Ord fra HC Mike Clausen:
”Første kamp i slutspillet og der var nerver på. Vi kom ud lidt mere rusten end hvad vi burde, men vi fik fokuseret og igen fundet noget af det niveau vi ved vi kan spille på. Rosen går bestemt ud til vores forsvar, de kom ud og fik en over munden de første to drives, men var i stand til at holde hovedet koldt og fik lukket ned for Towers angreb, selv når vores angreb ikke kunne flytte bolden. Nu går turen hjem til Jylland og vi ser frem til at Gold Diggers kommer på besøg ved os d. 1 september.”

Jagten forsætter i Nørreskoven
U19 Razorbacks vender nu blikene imod deres største og hårdeste modstander i Søllerød Gold Diggers, som kommer til Vejle d. 1 september. Kampen starter kl. 14:00 på Vejle Atletik Stadion lige efter klubbens U16 hold har spillet kl. 10:00. Der er lagt op til en hård og vild kamp da Gold Diggers anses som favoritterne til at vinde mesterskabet og forsvare deres titel. Vi håber at se rigtig mange ude på stadionet til en fantastisk dag med bold på græsset og pølser på grillen!

Scoringer:
1.     Quarter
0-6 QB #6 Mads Hagen (2-point no good)

6-6 WR #4 Victor Mazanti (2-point no good)

6-12 WR #40 (2-point no good)

2.    Quarter
12-12 WR #4 Victor Mazanti (2-point no good)

3.     Quarter
19-12 WR #12 Lasse Sommerlund (Extra point good)

4.     Quarter
27-12 WR #2 Nicolaj Hornskov (2-point good)

33-12 WR #4 Victor Mazanti (2-point no good)

Slutresultat: 33-12 Razorbacks